Bærekraftige etiketter

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt…

Med den tanken i hodet tok Ellco Etikett kontakt med sin gode kunde CodeIT for å snakke litt om de store spørsmålene; hvilket fotavtrykk setter vi igjen når vi går fra jobb? Hva gjør vi egentlig for å sørge for at vårt virke har så liten påvirkning på verden rundt oss som mulig?

Kan vi kanskje gjøre mer?

En bærekraftig begynnelse

Det er lett å tenke at man alltid kan gjøre mer, samtidig er det vanskelig å vite hvor man skal begynne, hva man egentlig kan gjøre. For hvilken påvirkning kan egentlig vi som sitter i Norge ha på regnskogen i Vietnam eller i et elveløp i Mexico?

Tilsynelatende er det lite vi kan gjøre og det er lett å tenke at de tiltakene vi kan gjøre her i Norge ikke vil påvirke der problemene er størst, men etter å ha jobbet litt med dette, så ser vi jo at det ikke er tilfelle!

Det forteller Maren Kolsrud, som er Sales Specialist Consumable i CodeIT AS.

Vi er i en meget privilegert posisjon, for vi har midler til å gjøre en forskjell. Det vanskeligste som finnes er å stå i en situasjon der en er nødt til å hente ut naturressurser man ikke burde røre fordi man ikke har økonomi til å la det være!

Og det er også her CodeIT har tatt grep. Etter samtaler med Ellco Etikett og bransjemagasinet Grafkom, tok de kontakt med World Land Trust for å se om man kunne bli en del av deres kompensasjonsordning Carbon Balanced Paper. Det kunne de.

Det handler om hvor mye papir eller annet type materiell du bruker og hvor mye det koster å kompensere for dette.

Det forklarer Merete Boug Olufsen, Kvalitets- og Utviklingsansvarlig hos Ellco Etikett.

Med kompensasjonsordningen får man et karbonfritt fotavtrykk, samtidig som man vet at midlene brukes til det beste for hele kloden vår.

Langt unna, men likevel nært

CodeIT har virksomhet i flere land, og Vietnam er et av disse.

I regnskogen i Vietnam finner man 10% av alle verdens arter. Når denne skogen brennes ned for å skape andre verdier for landets befolkning, så brenner man samtidig ned vanvittige verdier for både nærmiljøet der våre kolleger lever, men også for resten av oss! Jeg merker jo at det betyr noe mer å vite at den kompensasjonen vi tar faktisk gagner mennesker jeg jobber med. Det kommer nærmere.

Og Maren er helt tydelig på at dette er noe markedet både trenger og etterspør.

Vi møter stadig flere og strengere krav til en tydelig bærekraftig produksjon i møte med kunder, så dette er noe vi bare må levere på.

World Land Trust jobber aktivt for å redde regnskogsområder over hele verden og er en trygg og god samarbeidspartner, mener Merete Boug Olufsen i Ellco Etikett.

Her på Ellco Etikett har vi jobbet med bærekraft gjennom vår ISO 14001-sertifisering i mange år. Prosjektet med CodeIT og karbonnøytralisering gjennom World Land Trust har vært et godt steg videre mot en fremtid vi alle må ta ansvar for.

Ønsker du også å karbonnøytralisere etikettene du kjøper hos Ellco Etikett? Ta kontakt med Merete Boug Olufsen

Les mer om World Land Trust her.

0

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke