Lanserer Norges mest miljøvennlige klistremerker

Tise var på utkikk etter miljøvennlige klistremerker til pakkene sine, men slet først med å finne gode alternativer. Sammen med Ellco Etikett fant de frem til en av verdens mest miljøvennlige løsninger – nemlig papir laget av gress.

Tise er en app som skaper en markedsplass for kjøp og salg av gjenbrukte klær. De ønsker å dele informasjon om gjenbruk og motvirke miljøpåvirkningen til tekstilindustrien.

Vår visjon er at alle bransjer kan bli litt bedre og grønnere i alle ledd. Derfor er det viktig for oss at også våre klistremerker skal være i tråd med denne ideen, sier Victoria Terese Hauk, markedssjef ved Tise.

Ønsket en miljøvennlig samarbeidspartner

Da Tise begynte å lete etter klistremerker merket de raskt at det ikke ville bli lett å finne miljøvennlige alternativer. Men Hauk fikk et tips om å ta kontakt med Ellco Etikett siden de har for vane å skreddersy gode løsninger til kundene sine.

Vi var ute etter en miljøvennlig løsning og Ellco Etikett hadde et nytt produkt de ønsket å prøve ut, så det passet perfekt. Vi er gjerne forsøkskaniner for nye og bærekraftige løsninger, forteller hun.

Tise mener alvor når de nå skal markedsføre varene sine med nye klistremerker. Som de første i Norge har Tise og Ellco Etikett nemlig valgt papiretiketter som delvis er laget av gress. Gresset høstes i grønne lunger nært en fabrikk i Tyskland, og forbruket av energi, vann og kjemikalier er lavere enn for vanlig papir. I sum har sluttproduktet omkring 20 – 25 prosent mindre CO2-avtrykk enn vanlig papir.

Stor miljøgevinst

Når Tise velger samarbeidspartnere er det viktig at de har samme visjon og at de tenker over sin miljøpåvirkning. Hauk forteller at de liker å prøve ut nye miljøvennlige løsninger og løfte frem aktører som tar gode valg.

Da vi pratet med Ellco Etikett og de la frem en skreddersydd og nyskapende løsning for miljøvennlige etiketter, så forsto vi at dette passet oss perfekt, sier hun.

Gresspapir gjør det nå mulig å stille miljøkrav til etiketter og klistremerker. Gressfibrene blir mekanisk behandlet og trenger dermed ingen kjemikalier. Dette bruker 97 prosent mindre energi og 99 prosent mindre vann. Siden gresset høstes fra området rundt fabrikken slipper man ut 75 prosent mindre CO2 under transport.

Vi elsker dette tiltaket. Mange produkter blir jo fraktet innom ulike land for å bli produsert, innpakket og til slutt solgt. Gresspapir er derimot et kortreist og miljøvennlig produkt. Dermed var et klistremerke basert på papir av gress midt i blinken for oss, og vi takker Ellco Etikett for et godt miljøsamarbeid, avslutter hun.

0

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke