Gourmetkurven –
God mat og smakfulle etiketter

Noen ganger blir drømmer virkelighet. Drømmen om noe annet. Drømmen om forandring. På Eidsvoll har drømmer gått i oppfyllelse i generasjoner. Drømmen om frihet, om å kunne bestemme over eget liv. For Birgit Hårtveit på Smedstuen Gård heter drømmen Gourmetkurven, og ble virkelighet i 2012. I dag lever drømmen sitt eget liv gjennom egne varer – med spesialtegnede etiketter produsert hos oss i Ellco Etikett!

Steg for steg

Det ligger mye hardt arbeid bak produktene til Birgit. Hjemme på gården står hun selv bak grytene. Hun koker syltetøy, tenker ut nye varianter, leter etter det lille ekstra og setter sammen kurver til kunder over hele landet. Hun overlater ingenting til tilfeldighetene. Heller ikke når det gjelder produktets innpakning.

«Vi startet selvsagt i det små. Fornuftige, blanke, enkle etiketter og vanlige glass, men jeg ville noe annet. Jeg ville at innpakningen skulle vise kvaliteten på innholdet, og være med på å løfte helheten!» Birgits jakt på rett uttrykk var i gang.

Og la oss ta deg med på den jakten, for den beskriver Birgit og hennes sans for detaljer på en så god måte!

I en bok hos sin far fant hun noen aldeles nydelige illustrasjoner av gamle låvebygg. Det var akkurat som om tegningene snakket til henne, og hun klarte ikke legge tanken på de vakre bildene fra seg. I et hus i Drøbak satt hun som stod bak illustrasjonene, Torill Stranger. Sammen fant de to frem riktig uttrykk for epler, solbær, tyttebær og sommerblomster.

Kunst på etikett

Å yte Torill Strangers vakre illustrasjoner rettferdighet på en etikett er ikke bare enkelt, og Birgit Hårtveit var opptatt av at også dette arbeidet måtte ivaretas av dyktige fagfolk.

«Det er flere grunner til at vi valgte Ellco Etikett som leverandør av etiketter til produktene våre», forteller Birgit. «Viktigst var nok det at jeg ble anbefalt dem av andre lokalmatprodusenter. Ellco Etikett hadde også tidligere trykket en etikett som jeg likte veldig godt, så jeg stolte på at de ville gjøre en skikkelig god jobb. De skjønte raskt hva slags uttrykk jeg var ute etter, samt at de også har veldig god service og veldig dyktige ansatte. I tillegg holder de til relativt nærme meg, så det blir enkelt å samarbeide, og å hente flere etiketter raskt ved behov.»

Jeg gir meg ikke før jeg er helt fornøyd, og der har jeg funnet Ellco Etikett!

bildet viser syltetøyglass

Knirkefritt samarbeid

Da designet på etikettene og riktig leverandør var bestemt, kunne Birgit lene seg litt tilbake. Hun koblet bare designer og Ellco Etikett sammen – og så gjorde de resten av jobben. Det tette samarbeidet skapte en helt unik etikett som virkelig speiler eksklusiviteten i Gourmetkurvens egenproduserte produkter.

«Dette gir en helhet og et kvalitetsstempel. Jeg kan stå inne for både innholdet, glasset og etiketten.» sier Hårtveit fornøyd!

Å skape den etiketten Gourmetkurven ønsket seg krevde flere ulike teknikker. Jobben ble kjørt i høykvalitets digitaltrykk og lakkert med en silkematt lakk for å underbygge etikettens matte finish. Det måtte også tas høyde for at kunden skulle kunne tiltrykke batchnummer og dato på etiketten. Materialet vi har valgt er et strukturert papir med håndverkspreg, som gir en ekstra kvalitetsfølelse. På noen av etikettene til Gourmetkurven har vi også valgt fasongstanse som gir etiketten en ekstra dimensjon.

For å være helt sikre på at vi klarte å fange selskapet og produktenes kvalitet, besøkte vi Gourmetkurven hvor vi viste frem prøver på ulike kvaliteter og fasonger. Det er lettere å velge når man kan se, ta og føle på materialene.

«Dette er virkelig et resultat av tett samarbeid med en svært dedikert og kvalitetsbevisst kunde!» sier Pål Nygaard, som er markedsansvarlig hos oss.

Så fra grytene på Smedstuen Gård i grunnlovsbygda Eidsvoll, får frukt og bær nytt liv i små glass og flasker med matte lokk og nydelige etiketter. Det er ikke tilfeldig at det ble akkurat disse bærene – eller de eplene, som kom ned i grytene til Birgit. Og det er helt klart ikke tilfeldig at det ble oss i Ellco Etikett som fikk gleden av å bli med på å oppfylle drømmen sammen med Gourmetkurven heller.

Vi er stolte av å få bidra med vårt!

 

 

0

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke