Gratis klistermerker tok av på Facebook

På impuls satte Ellco Etikett i gang en Facebook-kampanje for gratis bilklistremerker til idrettslag. Det ble populært!

I slutten av september tok Ellco Etikett på seg spanderbuksene og bestemte seg for å gi bort etiketter til idrettslag. Det hele startet da et av de lokale idrettslagene, Nittedal IL, skulle sponses med etiketter. Jørgen Klem, daglig leder i Nittedal IL og medievant personlighet, bestemte seg brått for å sende live på klubbens Facebook-gruppe da det første merket skulle klistres på bilen hans.

Videoen fikk raskt mange visninger. Ellco Etikett kastet seg på ved å linke til innlegget på sin egen Facebook-side, og la til en kommentar om at andre klubber også kunne få slike merker gratis. Kort tid etter hadde de første idrettslagene meldt sin interesse, og Ellco Etikett trykket klistremerker til både Sveiva Innebandy og Eidsvoll Basketball Klubb.

Dette var gøy, så trykkeriet bestemte seg for å formalisere en fullverdig kampanje. En video ble laget av den første produksjonen, og denne ble publisert på Facebook med flere krav som måtte oppfylles for å få bilklistremerkene gratis. Disse besto enkelt og greit av å kommentere og dele videoen, og å like Ellco Etikett på Facebook.

«Formålet med kampanjen var å gjøre Ellco Etikett bedre kjent i Norge, samtidig som vi slo et slag for klubbpatriotismen rundt omkring», uttaler Christian Egedius, daglig leder i trykkeriet.

Reklameeffekten ble utvidet ved at alle klistremerkene kom på et ark med Ellco Etikett sin logo og en QR-kode som pekte til trykkeriets hjemmesider. I tillegg har alle klubbene fått en plakat med forsendelsen, der det var mulig å skrive på hvor medlemmene kunne hente sitt klistremerke, samt litt info om sponsoren av klistremerkene.

plakat-idrettslag-1-innlegg

For en bedrift som Ellco Etikett, der et innlegg på Facebook normalt når litt over 100 personer, kan man nesten si at kampanjen gikk viralt. Ved kampanjens slutt 31. oktober, hadde man nådd over 14 000 personer.

«Dette har vært artig, og ganske hektisk. Vi har levert mye allerede, men nå må vi få samlet de siste trådene og produsere klistermerker til de resterende klubbene. Det gav jo mersmak, så vi får se hva det neste sprellet blir», smiler daglig leder Christian Egedius.

Omtrent et kvart hundre idrettslag har fått eller skal snart få sine gratis klistermerker. Ellco Etikett har oppnådd en forbedring av følgere på over 30% på Facebook siden sin, og ser flere synergieffekter av kampanjen.

0

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke