Historien til Oskar

Å finne nye kolleger er ikke alltid like enkelt. I Norge er det i dag langt mellom de som utdanner seg innen trykk og mange trykkerier opplever at det er vanskelig å rekruttere folk.

Vi i Ellco Etikett kjenner selvsagt på denne utfordringen på samme måte som alle andre. Målet er derfor å beholde ressursene våre lenge, skape et miljø der alle trives – og selvsagt tiltrekke oss gode kandidater når behovet melder seg.

Noen ganger må vi strekke oss langt utenfor landets grenser for å få til det siste…

Til Norge fra Latvia

I 2019 satt Oskar Jekabsons i en by om lag 200 kilometer fra hovedstaden i Latvia. Livet med kona og datteren var godt, men fremtidsutsiktene så ikke alt for lyse ut. Arbeidslivet virket ikke så trygt som det skulle. Tiden for noen store avgjørelser hadde kommet til den lille familien. Skulle Oskar finne en jobb i Riga, eller var tiden moden for å trekke ut av landet igjen? Han hadde gjort det før. Jobbet i Norge. Han visste at arbeidsforholdene der var bra, at det var et bra land for både store og små, men denne gangen ville han ikke dra uten familien.

Jeg har jobbet i den grafiske industrien siden jeg var 15 år! Mamma jobbet på et trykkeri der jeg også tok noen småjobber, og etter videregående dro jeg til Riga for å studere offset-trykk. Da jobbannonsen fra Ellco Etikett dukket opp grep jeg sjansen, for Norge er et land med gode fremtidsutsikter for oss alle.

Et nytt eventyr

Og Oskar dro. Fløy til landet han en gang hadde jobbet i og besøkte oss på Ellco Etikett for intervju. Etterpå var han helt sikker.

Jeg dro hjem til familien og var overbevist om at jeg nå ville komme til en arbeidsplass der jeg ville bli godt ivaretatt og trives. Ellco Etikett virket som et sted der man virkelig tar vare på sine ansatte – og det likte jeg.

Christian Egedius, daglig leder og arbeidsgiver, gledet seg over at jakten på den nye trykkeren så ut til å bli kronet med suksess.

Det er nesten helt umulig å få tak i gode, utdannede trykkere her i Norge dessverre, så løsningen er å søke ekstremt bredt når vi må finne nye folk. Og vi fikk virkelig søkere fra alle verdenshjørner, faktisk til og med en fra Fiji!

Oskar ble fort en del av gjengen og kjente på gleden over å ha en arbeidsplass der han kan komme inn for en kopp kaffe mellom egne skift.

Dette er et sted jeg liker å være! Og når man trives og har det så bra på jobb, så vil man jo også prestere sitt beste.

Vanskelig koronatid

Fra første intervju i september 2019 tok det ikke lang tid før Oskar var på plass hos oss. Første arbeidsdag kom allerede i november og etter planen skulle familien gjenforenes førstkommende sommer. Sånn ble det ikke.

Med Covid 19 ble alle planer skrinlagt. Datteren og kona ble sittende fast i Latvia. Det var hverken lett å flytte, eller å reise for å treffes.

Det går i noen uker, å ikke se dem, men så blir savnet for stort.

Oskar forteller videre;

Heldigvis stilte Ellco Etikett opp for meg så jeg fikk dratt hjem innimellom, men det ble mange lange dager på karantenehotell!

Nå er den tiden over. Sommeren 2022 kunne endelig familien forenes under samme tak igjen, og det i en leilighet de leier av, ja nettopp – Ellco Etikett.

Jeg hadde helt rett. Ellco Etikett tar virkelig vare på folkene sine – jeg stortrives!

 

 

0

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke