Originallevering

Hvordan levere originaler til trykk?

For at jobbene skal gå enklest mulig gjennom systemet, må visse kriterier oppfylles:

Av filformater foretrekker vi pdf-, eps- og ai-filer. Billedfiler kan være i tiff- eller jpg-format, men husk å ha god nok oppløsning. Skal etiketten trykkes i flere varianter med samme format så vil vi gjerne ha én pdf-fil med én etikett pr. side.

Oppløsning på billedfiler i Photoshop bør være 150 piksler pr. cm eller 300 piksler pr. inch ved 1/1 størrelse. Dette er for å unngå ”trappetrinn”.

Dersom vi skal gjøre rettelser, enten med én gang eller ved et senere tidspunkt, må det også legges ved fil med vanlig tekst. I så tilfelle er det viktig å sende med fonter for Mac, eller otf-fonter (open type fonter som går både på PC og Mac).

Husk å lage filer for utfallende trykk i de tilfeller det er gjeldende. Dersom trykket skal gå helt ut i kanten(e) på etiketten må vi nemlig ha litt å ”gå på” under selve trykkingen. Vi ønsker 1,5 mm på hver side.

NB! Risset MÅ være synlig på filen, slik at vi ser hvor stansen skal gå.

Husk eventuelt å angi fargekode (PMS-nummer) istedenfor eller i tillegg til vanlige trykkfarger (CMYK).

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål om variabel data/personalisering.

 

Oversending

Når det gjelder selve oversendingen av filen, er det best at du gjør det på mail til din kundekontakt, eller logger deg inn og laster den opp i Kundeportalen. Alternativt kan du også bruke gratis filoverførings-tjenester som for eksempel Wetransfer.

0

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke