Våre maskiner

Med seks trykkmaskiner i vår jevnlig oppdaterte maskinpark kan vi dekke nesten alle behov i markedet. Lang erfaring og flere trykkere med fagbrev sørger for en god og effektiv produksjon. Sammen kan vi løse din utfordring, nesten uansett hva du måtte ønske og hvor etiketten skal fungere.

Alle maskinene produserer etiketter som kan leveres på rull, falset i bunter eller kappet enkeltvis. Vi leverer også etiketter som er stiftet eller blokket.

Digitaltrykk

HP Indigo WS 6800

Teknisk oppsummering

7 farger, (cmyk + hvit + spesialfarger)
Lakk- og lamineringsverk
Silketrykk- og hot foil-verk
Preg/Embossing
Format: 317 x 980 mm

Ellco Etikett var blant de aller første trykkeriene i Norge som tok i bruk en digital trykkmaskin. Dette var i 2005, og siden den gang har vi oppgradert flere ganger. Kvaliteten på trykket er fantastisk, og maskinen er en av de mest effektive digitale pressene for store opplag innen etiketter og emballasje.

Printeren har en overlegen fargekvalitet, da den kan bruke opptil sju ulike patroner med farge samtidig (CMYK, oransje, lilla og grønt). Resultatet er at den kan treffe farger i tilnærmet hele Pantone-skalaen, og som regel ser du ikke forskjell på dette og en spotfarge trykket analogt.

EFI Jetrion 4900

Teknisk oppsummering

5 farger, (cmyk + hvit)
Laserstanse
Format: 200 mm x endeløst i lengderetning

I 2012 kjøpte vi en EFI Jetrion 4900, Norges eneste etikettmaskin med laserutstansing. Dette gjør det mulig å gå rett fra en trykkfil til opprulling, uten opphold.

Maskinen er heldigital, med laserstanse, skreller og opprullingsmodul. Trykkfilen sendes til en pc på maskinen, som videre trykker etiketten digitalt i CMYK. I tillegg har den kanskje verdens beste digitale hvitfarge, som er på høyde med silketrykkhvit. Laseren for utstansing av fasongen, stilles automatisk inn basert på et riss i trykkfilen. Vips så er etiketten ferdig opprullet og klar til levering.

Denne maskinen egner seg veldig godt til små og mellomstore opplag, som må leveres hurtig – noe som med andre ord er perfekt for profilering og detaljhandel!

Flexo

Mark Andy Performance series P7

Teknisk oppsummering

7 farger UV
Silketrykk- og hot foil-verk
Lakkering, baksidetrykk og limsidetrykk
Preg/embossing
Format: 330 x 610 mm

Dette er den best utstyrte trykkmaskinen vi har. En high-end løsning som sikrer produktivitet for de store opplagene, samtidig som den takler de mest komplekse jobbene innen etikettbransjen. Med komplekst mener vi for eksempel etiketter med effekter som silketrykk, embossing, foliepreg og limsidetrykk. P7 løser det!

I tillegg er maskinen, sammenlignet med mange andre flexopresser, enkel å sette i gang. Det går lite tid med til forberedelse av valser og klisjeer, takket være maskinens fleksible og åpne konstruksjon. Ikke minst bruker den mindre materiale under innstilling, hvilket gir en miljøgevinst.

Digicon Series 3

Teknisk oppsummering

2 farger UV
Lakk- og lamineringsverk
Silketrykk- og hot foil-verk
Preg/Embossing
Format: 350×480 mm

Vi har to ulikt konfigurerte Digicon Series 3. Begge brukes hovedsakelig for ferdiggjøring av digitaltrykte etiketter. Den ene er rett og slett Skandinavias heftigste av sitt slag, mens den andre løfter produktivitet til et nytt nivå.

Maskinen vi kaller «Big foot», gir mulighet for å trykke med flere effekter samtidig – både embossing/debossing og hot-foil foliepreg. I tillegg er det ikke noe problem å legge på en taktillakk i silketrykk, eller eventuelt bare kjøre på med vanlig lakk, stanse ut og rulle opp i store volum.

Vår Digicon «Fasttrack» gjør ferdiggjøringen av vanlige etiketter mye lettere, og ikke minst raskere. For høyhastighets utstansing og opprulling i ferdige ruller kan vi kjøre inntil 150 meter i minuttet. Maskinen kan dermed også brukes til å produsere helt nøytrale etiketter på en kostnadseffektiv måte.

I tillegg er vi det eneste trykkeriet i verden som har en modul for lukkeetiketter på denne maskinen. Det vil si at når etikettene er ferdig opprullet, printer maskinen ut lukkeetiketter med informasjon om antall på rull og hvilken jobb det er, og fester dem på rullene, helt automatisk. Så er det bare for trykkeren å ta av rullene, og putte dem rett i esker for utsending til kunde.

Stanse- og spolemaskin

Omega ATR 410

Hoang bruker valsekran for å sette på plass en valse i Omegaen, på Ellco Etikett

Teknisk oppsummering

To stansestasjoner
Shock-Air hullingsverktøy
Direkte opprulling
Format: 410 x 440 mm

Denne gamle traveren gjør fortsatt jobben sin uten å klage. Den tar seg foreløpig av alle de nøytrale etikettene vi produserer – stanser ut, deler i baner og ruller opp til passe ruller.

Som alle andre ting her i verden, så vil heller ikke denne vare evig – så den vil gå til den stopper, og da tar den nye Digicon Series 3 «Fasttrack» over. Vi er med andre ord godt utstyrt for å levere nøytrale etiketter!

Daco

Mona stiller inn Dacoen for skjæring og opprulling, på Ellco Etikett

Dacoen vår er rett og slett en ren spolemaskin. Med spoling mener vi å konvertere etiketter fra de store rullene som kommer ut av en trykkmaskin, til de mindre, håndterlige rullene som du ønsker å motta. Skal du bestille en stor menge ruller er det denne maskinen som hjelper deg med å få dem ferdige på kort tid.

Cartes kappemaskin

Etiketter blir kappet til ark i Cartes-kappemaskin, på Ellco Etikett.

De aller fleste etikett-trykkerier har kun trykkpresser som produserer fra rull til rull. Ønsker du dine etiketter levert på ark så er det ikke alle som kan hjelpe deg. Med vår Cartes kappemaskin løser vi det problemet. Den er sirlig nøyaktig, og kapper tusenvis av etiketter i timen, enten du vil ha dem enkeltvis eller på ark med flere etiketter.

0

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke