Selvgjort er velgjort? Bør du printe dine egne etiketter?

I dagens verden av gjør-det-selv-prosjekter, oppstartsbedrifter og hjemmebaserte virksomheter, er det fristende å tro at du kan spare penger ved å skrive ut dine egne produktetiketter. Ja, det kan virke som en god idé i teorien, men realiteten er at resultatet ofte kommer til kort sammenlignet med profesjonelt trykte produktetiketter.  

Kvalitetsbekymringer

En av hovedårsakene til at selvgjorte produktetiketter kommer til kort, er at de mangler kvaliteten og konsistensen som følger med profesjonell trykking. Når du skriver ut dine egne etiketter, er du begrenset av kvaliteten på skriveren og materialene du har for hånden. Dette kan resultere i etiketter som har lav oppløsning, er dårlig og ujevnt kuttet, eller er ujevne i farge fra en produksjon til en annen.

Derimot produseres profesjonelt trykte etiketter på materialer av høy kvalitet og med avanserte utskriftsteknologier som gir skarpe, klare og konsistente etiketter hver gang.

Blikkfang

En annen ulempe med egenproduserte produktetiketter er at de mangler det profesjonelle utseendet og følelsen som følger med profesjonelt trykte etiketter. I dagens konkurranseutsatte marked er det viktig å ha produktetiketter som ser gjennomførte ut og er visuelt tiltalende for potensielle kunder. Når en kunde ser to produkter på hyllen, vil kvaliteten på etiketten signalisere kvaliteten på produktet inne i emballasjen.

Du vet at produktet ditt er en vinner, så hvorfor ikke vise det som en?

Varighet

Ofte er selvgjorte produktetiketter mindre holdbare enn profesjonelt trykte etiketter. Dette er fordi slike etiketter vanligvis trykkes på materialer som ikke er designet for å tåle slitasje ved daglig bruk. For eksempel blir de vanligvis ikke lakkert eller laminert, noe som gjør dem mer sårbare for miljøer som kulde og varme, fuktighet, frakthåndtering og annen slitasje. Dette kan resultere i etiketter som flasser, falmer eller blir skadet over tid.

Profesjonelt trykte etiketter er derimot laget med materialer som er designet for å tåle elementene og bruken de utsettes for, og som dermed sikrer at produktetikettene dine ser flotte ut og holder seg intakte lenger.

Bruk tiden din riktig!

Det er tydelig at profesjonelt trykte etiketter tilbyr en rekke fordeler i forhold til selvgjorte. Ved å investere i profesjonelt trykte etiketter kan du sikre at produktene dine skiller seg ut i butikkhyllene, formidler det riktige budskapet til kundene og tåler påkjenningen ved daglig bruk.

I tillegg er det selvfølgelig slik at den beste og riktigste bruken av tiden din som produktprodusent, er å skape mer av det flotte produktet ditt! Når du velger å skrive ut etiketter i stedet, brukes verdifull tid og energi på etiketter i stedet for på produktet ditt. Hvorfor vil du ha færre produkter og fine etiketter, når du kan ha flere produkter og fantastiske etiketter?

Selv om det kan være fristende å ta noen snarveier og skrive ut sine egne produktetiketter, er realiteten at slike etiketter ofte ikke er like gode som profesjonelt trykte etiketter. Ved å investere i profesjonelt trykte etiketter kan du dra nytte av kvaliteten, konsistensen og holdbarheten som kommer med avanserte utskriftsteknologier og materialer av høy kvalitet.

Og sparer du egentlig noe på det, om du regner på kostnaden for all tiden som går med til å printe etikettene selv? Sannsynligvis ikke. Så hvorfor nøye seg med selvgjorte etiketter, når du kan ha profesjonelt trykte etiketter som hjelper produktene dine til å skinne?

0

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke