6 tips til billigere etiketter!

Synes du etiketter er dyrt? Kanskje har de økende prisene de siste årene gjort deg ekstra oppmerksom på kostnadene dine? Ellco Etikett har vært i bransjen siden 1985, og opp gjennom årene har vi hatt mange samtaler med kunder om hvilke grep de kan ta for å gjøre etikettene sine billigere. Nå har vi samlet de vanligste rådene for deg!

Hvem vet – kanskje noen av de seks følgende tipsene kan gjøre prisen på etikettene dine lavere?

 

Tips 1: Materiale

Bildet viser en etikett

La din etikettspesialist hjelpe deg å finne materialet som passer best for produktet ditt. Det er mange variabler som bestemmer materialvalget. For eksempel hvordan du setter etikettene på produktet, hvilken temperatur det er ved etiketteringen, driftstemperatur, emballasjetype og til og med emballasjens form. Bruk av etikett-trykkeriets ekspertise vil sikre at du ikke betaler for et materiale som er overspesifisert, eller for et materiale som ikke får jobben gjort riktig. Som et resultat vil valg av riktig materiale spare deg for både penger og hodepine underveis.

 

Tips 2: Farger

Bildet viser farger i et malingsspann

Flere farger kan tilsvare høyere kostnader. Det gjelder i hovedsak dersom man trykker med klisjeer, men kan faktisk også gjelde for digitaltrykk. Produksjonen tar lengre tid, og det gjør etikettene dyrere. Sørg for å samarbeide med et trykkeri som har dyktige kundebehandlere og en god miks av trykkmetoder, så er du sikker på at du kan velge den løsningen som gjør jobben til riktig pris.

 

Tips 3: Etikettstørrelse

Bildet viser en etikett på en ost

Etikettstørrelsen kan være viktig for å sikre riktig passform til produktet ditt, spesielt om det er snakk om en flaske eller lignende. Ofte er det imidlertid fullt mulig å gjøre en liten endring på etikettens størrelse, uten at det går ut over funksjonen. Og nå kommer poenget! Trykkmaskiner for etiketter har nemlig begrensninger for trykkets bredde og lengde. Disse begrensningene påvirker antall rader med etiketter som kan skrives ut på en gang, og ikke minst hvor stort materialsvinnet blir. Din etikettekspert hos Ellco Etikett har kompetanse til å hjelpe deg å finne beste størrelse for etiketten din. Dette vil tillate oss å maksimere trykkbredden, bruke etikettmaterialet mer effektivt og til slutt spare deg for penger. Dessuten skapes det mindre avfall!

 

Tips 4: Mengde

Bildet viser etiketter på ark

En generell markedsregel er at større bestillinger gir lavere stykkpris. Sånn er det i etikettbransjen også. Øker du antallet etiketter i ordren, reduserer du enhetskostnadene dine. Nøkkelen er å kjenne etikettbruken din, slik at du ikke ender opp med å kaste foreldede etiketter. Husk at etiketter som har samme størrelse og er trykket på samme materiale kan kombineres til én serie, noe som gir deg fordelen med høyere totalvolum i bestillingen. La oss i Ellco Etikett forstå dine bestillingsbehov, og vi vil veilede deg til beste praksis for å spare tid og penger.

 

Tips 5: Fleksibilitet

Bildet viser Niklas Bergersen som er ansatt hos Ellco Etikett

Å være fleksibel i samarbeidet med trykkeriet du bruker, kan hjelpe deg med å spare penger. Enten det er å vurdere størrelsen på etiketten eller kanskje finne et nytt alternativ til det spesielle materialet du «alltid har brukt». Spør din kundebehandler om å sende deg prøver av mulige, nye løsninger. Det kan være i din beste interesse.

 

Tips 6: Etiketter per rull

Bildet viser etiketter på rull

Det er ganske vanlig i bransjen å si at standard antall etiketter på en rull er 1000 stk. Hvis du bruker en automatisk etikettapplikator for å påføre etiketter på produktet ditt, er det smartere å finne ut av hvilken maksimale ytre diameter som maskinen tillater. Svaret vil nesten helt sikkert tilsi at du kan ha flere etiketter på hver rull. Dermed reduserer du antallet oppsett og omstillinger på din side, og tid er som kjent penger. Det samme gjelder selvfølgelig for etikett-trykkeriet, og spesielt ved større opplag kan det derfor gi billigere etiketter ved å øke antallet etiketter per rull.

 

Prøv oss da vel!

Ellco Etikett inviterer deg til å sende inn dine eksisterende etiketter og/eller beskrivelse av behov. Vårt team av eksperter vil evaluere produktene og bestillingsprosessene dine, og se om det finnes muligheter for å redusere etikettkostnadene dine. Forhåpentligvis kan du spare penger.

KONTAKT OSS!

0

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke