TEKSTIL

Tekstil er et utfordrende underlag for selvklebende etiketter. Årsaken er at overflaten er full av løse, mikroskopiske hår som gjør det vanskelig for limet å trenge ned og få tak i noe holdbart. Resultatet er ofte at etiketten løsner lett, og faller av med limsiden krydret med små fiberbiter.

I mange tilfeller er det selvfølgelig helt greit at etiketten er lett å fjerne igjen. Eksempelvis når man bruker den som navnelapp på en konferanse, eller som betalingsbevis på et museum. Da kan man for så vidt bruke helt vanlige materialer og lim. Det finnes imidlertid et materiale som er spesielt godt egnet til slikt bruk, som ser ut som et silkeaktig tekstil, er føyelig for bevegelser i underlaget, og har et lim utviklet for oppgaven. I etikettverdenen kalles det gjerne for silke, men det er egentlig snakk om et acetat/kunstfiber.

I andre tilfeller er kanskje behovet at etikettene skal sitte på tekstilunderlaget så lenge som mulig. Eksempler er produktmerking av tepper og madrasser. Da er man mer eller mindre nødt til å velge det nevnte silkematerialet, og da i kombinasjon med et veldig seigt, utflytende lim som klarer å gripe forbi de ytterste fibrene i tekstilets overflate.

Ellco Etikett leverer også løsninger tuftet på sportsarrangementer og lignende. For eksempel deltakernummer som skal sitte på klær, og bli sittende gjennom strabasene frem til mål.

Skal du ha etiketter til bruk på tekstiler? Ta kontakt med oss. Og ta gjerne en titt på noen eksempler her.

NB! Det viktig for oss å advare om et par ting når det gjelder etiketter som skal sitte på tekstiler. Det første er at plagg av skinn eller silke kan få varige merker av limet. Det anbefales derfor at man gjør brukere oppmerksomme på det. Det andre vi vil poengtere, er at en etikett, uansett lim, vil falle av etter en runde eller to i vaskemaskinen. Selvklebende etiketter er med andre ord ikke riktig løsning for langvarig merking av tøy.

0

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke