PLAST

Hardplast eller mykplast? Det er spørsmålet. Uansett er du ikke alene om å trenge etiketter til merking av plast. Det kommer over 20 000 tonn hard plastemballasje ut på markedet i Norge hvert år. Mengden av myk folie er enda større.

Det man som oftest må tenke på når det gjelder etiketter til plast, er om overflaten er jevn eller ruglete, flat eller kurvet. I tillegg kan det være at etiketten vil bli utsatt for bevegelse, som for eksempel på en sjampoflaske som man klemmer på, eller at etiketten må tåle kjemikalier eller fukt.

Avfallssortering er også et viktig moment i valget av etikett til plastprodukter. Det er en stor fordel om plasten i etiketten er av samme type som plasten i underlaget, slik at det blir enklere å sortere avfallet rett.

Heldigvis er plast et underlag som sikrer god vedheft for de fleste typer lim. Som nevnt ovenfor, er det heller bruksområdene man må ta mest hensyn til. Da kan man plutselig oppleve at de riktige materialvalgene snevrer seg inn en del allikevel. Ellco Etikett har flere tiår med erfaring i merking av plast, og vil sammen med deg kunne finne en god løsning.

Se her for eksempler på etiketter som kan brukes på plastunderlag, eller ta kontakt med oss for en kyndig prat om ditt behov.

0

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke