Kortere dørstokkmil med jobbtrening


Dørstokkmil, oftere brukt i bestemt form dørstokkmila, er et uttrykk for avstanden det kan føles å gå før en er ute av huset, altså over dørstokken, når motivasjonen mangler. Uttrykket assosieres med manglende tiltak eller nøling – eventuelt lett latskap. Det eneste man kan gjøre for å bekjempe ei dørstokkmil er å passere den. Enkelte individer kan trenge litt hjelp til nettopp dette og derfor har vi i Ellco Etikett AS tatt et meget tydelig og effektivt grep. Vi har innført jobbtrening på tirsdager!

Kantine-PT

Rett etter arbeidstid, presis klokken 15.00, kommer vår faste PT, Mikael, smilende. Kantina ryddes og alle som vil trene denne ettermiddagen står klare for 45 minutter med kondisjon og styrke på plakaten. Det er effektivt, praktisk og samlende.

All forskning tilsier at trening er godt for deg, så vi har jo rett og slett tenkt at dette er en god investering i alle ansattes helse, ve og vel.

Det forteller salgsansvarlig Bjørn Aurmo.

Mange av oss sitter jo mye hver eneste dag, men så er man kanskje ikke veldig god til å ta seg sammen og reise seg opp av godstolen når man vel er hjemme og middagen fortært. Den dørstokkmila er rett og slett helt uoverkommelig hard å passere!

Det har vist seg at Bjørn ikke er den eneste hos oss som har kjent litt på nettopp dette. Og nettopp derfor føltes det riktig å se på muligheten til å gjøre det litt enklere for alle å komme seg i gang og starte med enkel trening sammen med kolleger.

Omtrent halvparten av alle ansatte ble med fra begynnelsen og så skjer jo livet, så det bytter litt på hvem og hvor mange vi er hver gang. Poenget er jo at vi gjør noe – og at vi har et godt lavterskeltilbud alle kan bli med på!

Resultater

Det er lett å skjønne at Bjørn er bitt av treningsbasillen.

Man vil jo gjerne tro at man er ganske sprek og til og med rimelig sterk, men jeg må være så ærlig å innrømme at jeg på et tidspunkt oppdaget at jeg ikke var det. Hvert fall ikke i den grad jeg trodde selv! Men etter de ukene vi har holdt på nå så har jeg blitt både lettere, sprekere og sterkere og det er jo skikkelig tilfredsstillende!

Og selv om mange av de ansatte i dag deltar på nesten alle treningene, så er Bjørn tydelig på at det er plass til flere.

Vi ønsker selvsagt at alle, eller hvert fall enda flere, blir med. Det er ingen tvil om at dette tiltaket ikke bare vekker sovende muskulatur og glemte treningsvaner, men også skaper latter, glede og samhold. Man kan jo noen ganger se på ganglaget på morgenen hvem som har vært med på trening!

Og det er nettopp det målet for trening på arbeidsplassen handler om; bedre helse, mindre skader og vondter – og et godt arbeidsmiljø for alle!

 

 

 

 

 

0

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke